Hoppa till sidans innehåll

Du15 på äventyr

11 SEP 2016 16:54
Du15 har i och med förra helgens (Blackeberg) och denna helgens turnering i Göteborg börjat bli varma i matchkläderna........
  • Uppdaterad: 12 SEP 2016 14:22

Malbas F02 har fått en bra start på säsongen.

Helgen den 2-4 september spelade Vita laget i Blackeberg Basket Cup, där laget kom tvåa i gruppen och gick till kvartsfinal. Efter en mycket jämn match blev det förlust mot Ockelbo med 20-23.

Den gångna helgen har Svarta laget spelat i Höstcupen i Göteborg, där många av Sveriges tio bästa lag fanns i startfältet.

Svarta laget vann två matcher i gruppspelet, 38-20 mot Onsala och 39-30 mot Katrineholm.

F02 var även i ledningen 20-17 i halvlek mot AIK Basket (fd Solna), men till slut blev det förlust med 31-35. AIK-laget är vana vid att gå långt i turneringar och vann flera cuper under förra våren samt har varit femma i Scania Cup två år i rad, där danska och finska lag har dominerat, även om Marbo vann turneringen i våras.

Som en följd av andraplatsen i gruppen fick Malbas spela kvartsfinal mot Norrköping, som många rankar som Sveriges bästa F02-lag. Efter ännu en riktig kämpainsats förlorade Malbas med 34-45.

Under stora delar av matchen var det riktigt jämnt. Om F02 kan ta bort lite turnovers och öka straffkastprocenten är laget inte långt borta från att hota de allra bästa lagen, vilket bådar gott inför Riksmästerskapen.

Norrköping och AIK gick för övrigt båda till final i Höstcupen.
AIK vann mot Norrköping med 37-33 i Höstcupens final.

-          Tjejerna gjorde en mycket bra insats i Höstcupen. Vi hade en härlig intensitet i försvar och alla bidrog offensivt. Vi hade 9 eller 10 poänggörare i tre av de fyra matcherna, säger Anders Isberg, coach för Malbas F02.

-          Jämfört med Scania Cup i våras har vi blivit bättre både på att spela försvar och på att göra poäng även mot de allra bästa lagen. Och ligger det en boll på golvet, så vet alla att det snart finns en Malbasspelare som dyker efter den.

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson