Hoppa till sidans innehåll

Damlaget till Norrköping på Söndag

29 SEP 2017 12:44
På söndag sätter sig damlaget på tåget för säsongens andra match i Basketettan. För motståndet står Haga BG Dolphins (Norrköping) som är nykomlingar i årets serie. Klicka på LÄS MER!
  • Skapad: 29 SEP 2017 12:44

På söndag sätter sig damlaget på tåget för säsongens andra match i Basketettan. För motståndet står Haga BG Dolphins (Norrköping) som är nykomlingar i årets serie.

Vår träningsvecka har störts en aning av ett par stukade fötter, en rejäl förkylning och ett fall av jobbfrånvaro. Det är dock den verklighet vi lever i och jag tycker att vi anpassat oss okej till dessa förhållanden. Vi har hunnit nöta på en del detaljer som inte fungerade så bra i premiärmatchen och fått in en del nödvändiga reps.

Norrköpingslaget är, som sagt, nykomlingar i Basketettan. Man ställer en ung trupp på banan och fick inkassera en förlust i premiären mot Helsingborg på bortaplan. För vår del handlar det om att komma väl förberedda, både fysiskt och mentalt, på söndag. Vi har pratat om att vår inställning är viktigast på söndag. 

Trots sin ungdomliga trupp har man fyra spelare med dubbellicens som även spelar med klubbens ligalag. Vi måste spela med hög koncentration, göra färre tekniska misstag och vårda bollen varje possession. Vår målsättning är att diktera tempot, utnyttja vår size och dominera returtagningen på båda sidor av planen. Vårt trepoängsskytte såg lite skakigt ut i lördags. Förhoppningsvis kan en del av vår oförmåga (2/19)  tillskrivas premiärnerver. Vi vill hursomhelst höja vår procent i den avdelningen. Defensivt vill vi vara på tårna från start, spela tufft och med hög intensitet. Vår kommunikation är viktig och kan definitivt bli bättre, just den detaljen är avgörande för att få våra defensiva roteringar att sitta.

Vi hoppas att våra småskavanker är undanröjda tills på söndag och att vi kan ställa 10 spelare på benen. Extra roligt blir det att få välkomna tillbaka Tova Boqvist, som efter ett långt skadeuppehåll, gör comeback i tävlingssammanhang! Tova spelade sina första matcher under vår försäsongsupptakt i Granada och har jobbat oerhört hårt för att vara där hon är idag! Vi kommer dock att skynda långsamt med Tova som nu dessutom legat sjuk i veckan.

Vi ser fram emot söndag och målet är att vända tillbaka till Malmö med en vinst i bagaget!

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson