Hoppa till sidans innehåll

Borås visar storform och tar revansch på Malbas

10 FEB 2017 23:32
Med stort självförtroende bakom säsongens andra vinst tog Malbas emot ännu ett topplag. Borås hade dock inga större problem på fredagskvällen och gjorde snabb sak av uppstickarna från söder.
  • Skapad: 10 FEB 2017 23:32

 

Malbas - Borås, 57 - 88 (18-32, 11-19, 16-13, 12-24)

Borås började andra halvlek kyligt. Några missade skott, ett stegfel, fyra fouls och en turnover till på de första fyra minuterna. Samtidigt fortsatte Adrian Rodgers näta från halvdistans och Lasse Elbaeck petade i sex poäng. Plötsligt hade 20-poängsledningen krympt till 13, den säkra vinsten var hotad och Borås coach Jonte Karlsson kände sig tvungen att ta en timeout. 

 

Efter spelavbrottet hittar Fredrik Andersson en öppen Jakob Sigurdarson i hörnet för en trepoängare. Två anfall senare sätter Shaquille Hines en trea. Och sen en till. Jonte Karlsson fick bra betalt för sin timeout. Ledningen var åter uppe i 20 poäng och nu hade Malbas slut på svar. 

 

Känslan i Heleneholmshallen var bestämt mer upprymd än under tidigare matcher den här säsongen. Inte så konstigt. Tre dagar tidigare hade Malbas stått för en av säsongens största skrällar när de sköt eldbollar från trepoängsland och skickade hem serieledarna med svansen mellan benen. Nu hade malmölaget medvind; klubbens ungdomar hade mobiliserat och bildat en tvättäkta hejarklack på norra läktaren och det fanns en tro att allt var möjligt. Borås hade ju dessutom besegrats tidigare. Den gången spelade dock Borås utan Christian Maråker. 

 

Landslagsmannen tog snabbt kål på all vind som Malbas hade i seglen. Boråsanfallen var få när Maråker inte fick bollen vid armbågen och sen ilsnabbt kunde hitta antingen en öppen skytt på vingen eller en ren spelare under korgen. Ett halvdussin assist slutade han med, många av dem av varianten som lockade fram “ooh”-ljud från motståndarpubliken. 

 

 

Borås nyttjade också en brist hos Malbas som Luleå påvisat på tisdagen: en oförmåga att kunna stoppa de där exceptionellt atletiska spelarna. Luleås Yannick Anzuluni satte 9 av 10 tvåpoängsförsök på tisdagen och Borås Trayvonn Wright fortsatte den trenden med 8 av 8 korgar från samma distans på fredagen på vägen mot 21 poäng. 

 

Mot Luleå hade Malbas ett sanslöst sänk i skyttet, i kombination med att Luleå inte hade sin vassaste dag på jobbet. I den här matchen, mot ett Borås i toppform, är det tveksamt om 64 procent från trepoängsland hade räckt när Västgötarna nära nog dubblade Malbas i returtagning, var plus 10 i straffar och hade 14 fler assist. 

 

Malbas matchade Borås i mittenperioderna, men svackor i början och slutet av matchen fällde de svartklädda den här gången. För Borås innebär det att de håller sig i tabellens övre halva och har innerspår i jakten på hemmaplansfördel i slutspelet. För Malbas är de fortfarande två vinster bakom Umeå i kampen om sista slutspelsplatsen. 

 

Noterat

* Malbas spelade utan nyförvärvet Joshua Ritchart och Tadas Kvederavicus, som båda låg hemma med sjukdom. För Joshua var det andra raka matchen han missade. 

 

* En bit in i fjärde perioden slocknade poängtavlan och domarna fick kalla timeout. Under omstarten av systemet visades slutresultatet från Malbas senaste match – 81-77 till hemmalaget – till publikens stora förtjusning. Men lyckan var kortvarig när sekretariatet snabbt fick ordning på siffrorna och Malbas befann sig åter i underläge. 

 

* Jordan Peltier satte sina två första trepoängsförsök i första perioden. Kombinerat med de fem raka han sänkte i matchen mot Luleå blev det totalt sju raka treor. Sviten bröts dock kort därefter när han missade sina avslutande tre försök. 

Skribent: Johannes Grufstedt
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson