Hoppa till sidans innehåll

Wetterbygden levde upp till favoritskapet

29 JAN 2018 15:47
Det ligasatsande Huskvarnalaget blev som väntat lite för svåra för oss och kan efter att, poängmässigt, ha dominerat de tre första perioderna förlänga sin vinstrad ......KLICKA på LÄS MER för Coach Vannestrand tankar efter matchen.
  • Skapad: 29 JAN 2018 15:47

Det ligasatsande Huskvarnalaget blev som väntat lite för svåra för oss och kan efter att, poängmässigt, ha dominerat de tre första perioderna förlänga sin vinstrad i Superettan till tre raka. Trots att vi till sist får se oss besegrade med 18 poäng och får inkassera en tredje förlust går vi stärkta ur mötet med detta topplag.

Viktigast av allt var att vi hittade tillbaka till den sammanhållning som lyst med sin frånvaro de senaste matcherna. Det var ett mer taggat och sammansvetsat hemmalag som visade upp sig för publiken i Heleneholms sporthall under söndagseftermiddagen. Även om vi aldrig, på allvar, hotade Wetterbygden så fick gästerna i alla fall jobba lite för sin seger.

Wetterbygden sätter tonen direkt och det står 2-8 efter bara ett par minuter. Inledningsvis har vi lite svårt att hänga med defensivt och när vi släpper mitten blir vi straffade direkt. Efter en timeout tar vi oss i kragen och håller jämna steg i drygt halva perioden. Det står 8-12 i gästernas favör när det första rycket fram till 8-18 kommer. Gästernas främsta spelare i den första perioden är definitivt deras import, Sarah Beal som vi har svårt att hålla framför oss, förutom åtta poäng har hon två assist fram till enkla layups när vi inte riktigt gör jobbet i roteringarna. Lite oväntat kommer sex av hennes poäng från trepoängslinjen varifrån hon på fyra matcher hittills bara tagit fyra skott och satt ett. Anmärkningsvärt är att amerikanskan stannar på åtta poäng trots att hon spelar ytterligare nästan 20 minuter. Hon noteras dock för sju assisterande passningar totalt och straffar oss alltså utan att scora i de tre sista perioderna.

I början av den andra perioden hänger Katarina en trea fram till 17-24 men närmare än så kommer vi inte denna eftermiddag. Lollo Halvarsson presenterar sig ordentligt i period nummer två då hon stoppar i 11 av sina totalt 18 poäng. Förutom nämnda Beal och Halvarsson är Lisa Siösteen en av gästernas effektivaste spelare och näst bästa poängplockare med sina 15 pinnar. Wetterbygden gör en stark första halvlek och kan ta med sig en 21-poängsledning till omklädningsrummet i halvtid.

Vi har en bit kvar innan vi på riktigt kan närma oss ett lag som Wetterbygden. Framförallt fortsätter vi att samla på oss turnovers. Naturligtvis har gästernas aggressiva försvar en viss betydelse men av våra 27 bortkastade bollar är det alltför många som är oforcerade. Att Wetterbygden ”bara” gör 71 poäng på oss får ses som okej men vår 53 poäng framåt är i minsta laget. Vår offensiva produktion måste upp ett par snäpp om vi ska kunna vinna matcher i Superettan. Vårt normalt vassaste vapen, Evelina, uppvaktas hårt idag och när hon bara noteras för 11 poäng och två ynka straffkast måste andra kunna kliva fram och producera. I dag får vi hela 26 poäng från bänken, ledda av Katarinas 14, men vi hade behövt betydligt större produktion från våra starters. Positivt är att tjejerna inte slutar lira förrän slutsignalen ljuder och att vi vinner den sista perioden är en välbehövlig självförtroendehöjare inför fortsättningen av Superettan.

Avslutningsvis önskar vi Wetterbygden all lycka i sin strävan mot en plats i Basketligan Dam! Vore oerhört roligt om deras seriösa satsning kan hålla hela vägen.

 

Malbas-Wetterbygden Sparks 53-71 (14-24, 10-21, 8-12, 21-14)

Poäng: Katarina 14, Evelina 11, Jonna 8, Ida 7, Tova 4, Hanna 3, Linda 2, Emma 2, Cissi 2

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson