Hoppa till sidans innehåll

Mycket aktivitet var det i helgen

18 SEP 2017 17:06
Flera lag i Formsgaard Cup, Du17/Hu16 i Holbaek, Fu14 samtränade med Eos, legenderx3 på utbildning på Bosön. 03 årgången på region! Massor med glädje men även en fraktur för en Hu16 spelare. Basket är fantastiskt! Turnref om du klickar på LÄS MER!
  • Uppdaterad: 19 SEP 2017 23:31


Hu16 i Holbaek
En riktigt bra helg i Danmark där vi tyvärr av olika anledningar kunde mönstra fullt lag förutom i första matchen. Framförallt fysisk starkare och större motstånd gjorde det till en mycket givande helg, där jag hoppas vi lärd oss mycket som vi tar med oss till träningen och delar med oss av till dem som ej var med i Holbaek.

Fantastiskt anläggning, bra set up, bra mat och en skön helg med highlights även utanför planen. Raplåtar skrevs på 30min och nya artister är födda. Killarna var grymma och tog steg framåt för livet inte bara på basketplanen.

Vi har nu kommit hem med 1 vinst och två förluster, men med otroligt nyttiga erfarenheter. Tack till alla som körde och kom över och supportade killarna.Jag hoppas att ni ser framstegen som boysen gör. Hur långt vi kan ta det får vi se, men en sak är i alla fall säker vi gör vårt bästa för att kunna lyckas.

Helgens bästa spelare:
Jakob Fajersson

Helgens 3 skadade: 
Jacob Månsson Axel Ericson Dante Voll Ercolino

Störst framsteg: 
Alfred Helander

Bästa rapgrupp:
Jacob Månsson Alexander Guldstrand Axel Ericson

/Coach out!

Pojkar 06 åkte till Herlev med två lag och 12 spelare. Under lördagen spelades sammanlagt 8 intensiva gruppspelsmatcher. P06 1 vann efter en inledande storseger mot BMS sin andra match mot Sisu efter en nagelbitare med 2 poäng. Det fina försvarsspelet satte nivån på de föjande matcherna som trots ett jämnt spel ändå slutligen resulterade i klara vinster, gruppseger och en plats i seminfinal på söndagen. Där blev dock Alba för svåra och våra killar fick lämna planen med en förlust med ynka tre poäng.

 

Det blev A-slutspel även för P06 2 som jobbade fokuserat i sitt försvarsspel. I gruppsplet blev det några klara vinster mot Hörsholm och Sisu medan segern över BMS endast kunde bärgas efter ett nervkittlande drama – matchen gick till Sudden Death, där våra killar kunde avgöra efter tip off. Lobas var dock för starka vilket placerade laget på andra plats och kvartsfinal. Där krävde en lång dag sin tribut och i den femte matchen för dagen för våra 6 spelare tvingades de ge sig mot ett starkt och rörligt Sisu.

Sammantaget en härlig baskethelg med mycket skoj, bra och hårt lagarbete där båda lagen stöttat varandra. Bra jobbat killar!


Malbas P08 tog silver i Fomsgaard cup i Herlev idag efter segrare i gruppspelet och semi. Riktiga kämpar!

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson