Hoppa till sidans innehåll

Malbas rekommendationer med anledning av Coronaviruset

09 MAR 2020 10:56
Malbas följer i stort de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten men med några tillägg. Här nedan listar vi rekommendationerna som kan komma att uppdateras. Vi följer utvecklingen noga.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 10:56

De allmänna rekommendationerna säger:

TVÄTTA HÄNDERNA OFTA
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

HOSTA OCH NYS I ARMVECKET
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

UNDVIK ATT RÖRA ÖGON, NÄSA OCH MUN
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

HANDSPRIT
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.


MALBAS REKOMMENDERAR
Stanna hemma när du är sjuk eller om du nyligen besökt något av riskområdena! I grupper där vi har spelare som tillhör riskgrupperna är det väldigt viktigt att alla är extra försiktiga.

Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra. Om du nyligen besökt riskområdena, eller haft besökare därifrån, rekommenderar vi att du stannar hemma i två veckor. Med riskområden menas de områden som UD avråder en från att besöka:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/?fbclid=IwAR2CWJvdt3iV7_pNlib5-uADJy26FcpRDV2NfE1_x8p8qlU5_a7cX8ujEJs

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson