Hoppa till sidans innehåll

Malbas Sportlovsaktiviteter 2018

05 FEB 2018 14:59
För basketsugna barn och unga vankas det många tillfällen att träna basket under Sportlovet 2018. De flesta aktiviteterna är gratis och öppna för alla, inte bara Malbas medlemmar.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2018 11:44

Open Gym

Under sportlovet kör vi ett ”open gym” i Kulladals idrottshall där alla från 13 år och uppåt är välkomna att prova på basket måndag till fredag mellan klockan 10.00-15.00. Vårt open gym vänder sig till både nya spelare och redan aktiva spelare som under sportlovet vill lira basket. Ta med egen boll och bara kör! Vi kommer att hålla caféet öppet på plats för att kunna erbjuda våra ungdomar både snacks och mat under dagen.

För ungdomar mellan 10-12 år kör vi "open gym" i Baltiska hallens träningshall, måndag till fredag mellan klockan 10.00-14.00. Yngre barn är självklart också välkomna men då i sällskap av vuxen eller äldre syskon. I området kring Baltiska hallen kommer det att erbjudas en mängd sportaktiviteter under sportlovet. Även denna aktiviteten vänder sig till nya spelare och redan aktiva spelare, så varför inte ta med en kompis och komma och lira tillsammans. Vi har bollar till utlåning och ledare på plats som visar basketteknik.

 

Sport Days på Heleneholm - anmälan stängd

Inspirerade av sommarens ”Heleneholm summer days” kör vi under sportlovet en satsning i Lärarhögskolans idrottshall under namnet ”Heleneholm sport days”. Måndag till fredag mellan klockan 9.00-15.00 deltar barn i årskurs 3-5 varje dag under hela veckan. Barnen får prova på olika idrotter varje dag och just nu har vi deltagande föreningar som kommer att lära barnen basket, friidrott, dans, badminton och capoeira. Anmälan stängd.

 

Day Camp

Day Camp vänder sig främst till Malbas medlemmar i åldern 10-12 år. Vi håller till i Pilbäckshallen i Tygelsjö måndag-fredag mellan  kl 09.00-15.00. Här lär vi ut grunderna i basket tillsammans med utbildade ledare. Individuell träning blandas med spel och tävlingar. Barnen tar med sig boll och träningsutrusting för två pass per dag. Day Camp kostar 500 kronor per barn och vecka, i avgiften ingår lunch och mellanmål.

Vi har begränsat med platser till aktiviteten (max 40 barn). Anmäl ditt barn genom att maila namn, personnummer, eventuella allergier och ditt telefonnummer till This is a mailto link. När du anmält ditt barn kommer du att få ett bekräftelsemail med mer information. 

 

JR NBA

The National Basketball Association och Svenska Basketbollförbundet samarbetar och arrangerar för tredje året Jr. NBA Sweden Basketball League, en basketliga för födda 2004-2005 (åk 6-7). Jr. NBA kommer att spelas i Stockholm, Göteborg och Malmö med en liga i Stockholm och en gemensam liga för Göteborg och Malmö. Respektive liga består av maximalt 30 lag. Varje lag kommer att representera ett av de 30 lag som spelar i den amerikanska proffsligan NBA och kommer att få linnen med sitt NBA-lag till sina matcher. 

 Grundserien och slutspel i Skåne spelas under sportlovet den 19-23 februari i Heleneholmshallen. Åtta lag kvalificerar sig till slutspel. De två lag som tar sig till en semifinal får åka till finalspelet i Göteborg lördagen den 3 mars. Tävlingarna är öppna för klubb och skollag med ungdomar födda 2004 och 2005 och varje lag ska bestå av både killar och tjejer. http://www.jrnbaleague.se/

 

 

 

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson