Hoppa till sidans innehåll

Malbas Challenge League

26 NOV 2019 15:12
Det är aldrig för sent att börja spela basket! Malbas erbjuder nybörjargrupper högt upp i åldrarna och tanken med Malbas Challenge League är att alla som vill skaffa sig erfarenhet av att spela matcher ska kunna göra det här!
  • Uppdaterad: 26 NOV 2019 15:12

Malbas Challenge League är en mötesplats för ungdomar i åldrarna 12-16 år som vill utvecklas som basketspelare och skaffa sig erfarenhet av att spela matcher under kul och utvecklande former.

Här får de spelare som inte hunnit få så mycket matcherfarenhet möjlighet att regelbundet spela interna matcher (3x3, 4x4, 5x5). Challenge League är öppet för både killar och tjejer och vi kommer att anpassa upplägget utifrån ungdomarnas önskemål. Vill man spela mixade lag gör vi det och vill man spela renodlade lag för tjejer respektive killar så gör vi det.

Vi spelar enligt de officiella reglerna och vi har matchkläder, tränare, domare och sekretariat. Mellan matcherna har vi olika tävlingar! Om man känner sig osäker på reglerna erbjuder vi en kort teoretisk introduktion till basket och sportens grundläggande regler.

I november och december kommer vi att testa konceptet och bjuder då främst in våra befintliga medlemmar födda 2004-2007 som är aktiva i våra nybörjargrupper. Vi hälsar även nya spelare, som vill skaffa sig matcherfarenhet, i våra befintliga lag för födda 2004-2007 välkomna. Så snart vi har hittat en form som fungerar öppnar vi upp för spelare som inte redan är aktiva i någon av Malbas befintliga grupper. En del som kommer till Challenge League kommer bara att vilja delta i just den här aktiviteten och andra kommer kanske att söka sig vidare till vår ordinarie verksamhet och vilja ingå i en träningsgrupp. Oavsett vilket är man välkommen att delta i Challenge League!

Vem: Initialt deltagarna i Malbas nybörjargrupper samt spelare i våra ordinarie grupper födda 2007-2004 som inte hunnit skaffa sig så mycket matcherfarenhet. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp. Har man en kompis som vill följa med men som inte är medlem i Malbas går det bra men för att vara med och spela måste man bli medlem i Malbas (se nedan).

Var: Hästhagens sportshall (Carl Gustavs väg 2)

När: 29/11, 6/12, 13/12 kl. 18:30-21:00 (vi återkommer med vårens datum)

Kostnad: För att delta i aktiviteten ska man vara medlem i Malbas. Medlemskapet kostar 50 kronor och om du redan är medlem i Malbas kostar det inget extra. Om du vill delta i Challenge League men inte är medlem i Malbas kan du antingen betala i förväg till Malbas bankgiro 784-6983 och då märker du inbetalningen med ditt namn, fullständigt personnummer och ”Challenge League” eller så kan du betala på plats (swish eller kontant).

Vad ska man ta med / klädsel: Kom träningsklädd eller byt om i omklädningsrummen i hallen. Utomhusskor är förbjudna på basketplanen så ta med skor för inomhusbruk. Det kan också vara bra att ta med en vattenflaska men glöm inte att märka den med ditt namn. Vi har bollar på plats men om du vill ta med en egen boll så glöm inte att märka den med ditt namn.

Frågor? Då är du välkommen att kontakta Malbas kansli på telefon 040-611 35 30 eller This is a mailto link

Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson