Hoppa till sidans innehåll

Lyckad coaches clinic

05 DEC 2017 22:37
Säsongens första coaches clinic blev en bra kväll i Geijerskolan nya sporthall. Kaffe, pepparkakor och ett 20-tal coacher på plats. Klicka på LÄS MER!
  • Skapad: 05 DEC 2017 22:37

Kvällen inleddes med lite allmänt snack om hur det ser ut på mini/ungdomsidan och sedan tog herrlagets headcoach Rade Vojnovic vid och pratade om vad han tycker är viktigt och vad som bör göras mer av osv.

Efter Coach Vojnovic så snackade vi om de riktlinjer gällande träning och matcher, som vi sakta men säkert fyller på och försöker jobba efter i klubben. Nya saker för denna säsongen togs upp och visades sedan p det praktiska passet.

Sedan var det dags för damlagets headcoaoch Fredrik Vannestrand som pratar mycket om sina erfarenheter både på ungdomssidan och seniorsidan. Vad han anser saknas hos många spelare som kliver upp. Vilka är bristerna m.m. Hur jobbar damlaget för att utveckla bristerna men ändå tävla i basketEttan.

Många intressanta saker som togs upp av både Coach Vojnovic och Coach Vannestrand,som ledde till givande diskussioner.

Till slut hade vi 1½ timme golvclinic som avslutades med lite frågor. På golvet gicks de nya riktlinjerna igenom snabbt för att Coach Holmgran sedan mer gick igenom motionoffense, rörelse utan boll. Hur rör man sig i internationell basket. Existerar V-cut fortfarande!? Utvecklande offense!? Gör fel men gör fel snabbt!? 

Övningstrupp var delar av Hu15 & Hu16m stort tack till er killar.

Nästa clinic blir 30 Januari och därefter den 20 Mars, sedan en avslutning i Maj/juni, som ej ännu er datumbestämd.

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson