Hoppa till sidans innehåll

Klart med ny klubbchef

20 JAN 2022 08:00
Nu är det klart att Johannes Wohlert blir Malbas nya klubbchef. Johannes kommer senast från Svenska basketbollförbundet som kommunikations, event och marknadsansvarig och har arbetat där sedan 2014.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2022 08:00

Innan dess har Johannes varit både klubbchef och Sportchef i Uppsala Basket mellan åren 2007-2014.

- Vi är jätteglada och har en starkt tro på att Johannes, med sin gedigna basketbakgrund, kompetens och erfarenheter kommer att bidra till att driva och ta nästa steg i Malbas positiva utveckling, säger Marcus Horning, ordförande i Malbas.

- Mitt bränsle är basket och min orubbliga tro på att basketen är ett fantastiskt verktyg för att göra ett samhälle starkare, mer inkluderande och öppnare, säger Johannes.

- Jag upplever att det finns en enorm potential för basketen i Malmö och att ni har skapat en sund och förnuftig grund att stå på.

- Jag ser gärna annorlunda lösningar på problem och vänder och vrider gärna på förutsättningar. I Malmö skulle jag, tillsammans med er vilja hitta en modell där vi kan ta emot alla som vill spela basket, skapa ett professionellt kansli som med hög kompetens ska stötta ideella ledare och leverera på den vision styrelsen sätter. Vi behöver hitta större partners och strategiska samarbeten med andra stakeholders för att det ska bli verklighet, säger Johannes.

Johannes tillträder rollen som Malbas klubbchef den 28 mars. Varmt välkommen till oss i Malbas, Johannes! 


Vi är Malmös största basketklubb med ca 1400 medlemmar och drygt 100 ledare, fördelat på Malbas och MiniMalbas. Malbas vision är att genom basketen vara med och skapa arenor för utbyte, utveckling och integration. Vi tror på att låta varje individ växa efter sina förutsättningar och att vi blir starkare tillsammans. Vi blir vinnare både på- och utanför planen genom att använda basketen som plattform för att utveckla starka samhällsmedborgare för att göra Malmö till en ännu bättre som stad.

Skribent: Anette MÖLLERSTRÖM
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson