Hoppa till sidans innehåll

Jerichow Cup 2016

15 NOV 2016 15:50
I Vaerlöses nya klubbinbjudningsturnering så deltog vi år med P01, P02, F02, F03, P03 och P05. En härlig basketatmosfär i FARUMS arena. Turneringen spelades 11-13 November och här kan ni läsa lite mer om lagens upplevelser.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2016 16:52

Pojkar 2001
Vi åkte till Jerichow Cup med två lag med 9 spelare i varje dvs totalt 18 spelare av truppen 24.
Ett lag spelade high league och ett lag spelade Low league så att alla skulle få maximal utdelning speltidsmässigt och att få ta större ansvar på alla sätt och viss.

Low league laget tog silver och spelade utmärkt turneringen igenom med endast en förslust i gruppspelet mot vinnarna BMS.

High league laget förlorade en match i gruppspelet som man inte skall förlora men mentalt så var den matchen redan vunnen och till min stora glädje så straffade AGF oss och vann med 14p. I övrigt mycket bra matcher för laget.

Totalt sätt en fantastiskt helg och de kan det där med att arrangera turnering. Serviceminded och perfekta faciliteter gör det till en helg som flyger förbi.

Flickor 2002 som spelade i U16

Fick fyra fysiskt tuffa matcher, alla mot ett år äldre motståndare. Det var nyttigt att möta större och starkare spelare som dessutom satte hård press över hela planen.

Vi var chanslösa mot Hörsholm, som kombinerade sina attacker med osedvanligt bra trepoängsskytte när vi väl hade fått stopp på deras lay ups.

Därefter följde två jämna matcher, en mot norska Ullern och en mot slovakiska Bamp Poprad.

Båda dessa matcher kunde vi ha vunnit, men det blev förlust med fyra respektive tio poäng.

Slutligen blev det chans till revansch mot Ullern, men märkta av skador och tidigare matcher orkade inte tjejerna spela jämnt mot norskorna en andra gång.

Ullern har varit med i Scania Cup i 01-kategorin flera år i rad, så vi får vara nöjda med att ha gjort en riktigt bra match mot dem.

Nu får vi läka såren och ta nya tag inför Riksmästerskapen i början av december.

Det här laget kommer i varje fall inte att ge upp någon enda millimeter av planen frivilligt.Övriga lags texter som kommer in kommer att publiceras här under.

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson