Hoppa till sidans innehåll

Eos U tog hem luciaderbyt

14 DEC 2017 13:03
Vi faller på eget grepp mot Eos i höstseriens avslutande match. Efter att ha vunnit de två första perioderna knappt och förlorat den tredje med två poäng är det helt jämnt inför den avslutande kvarten. KLICKA på LÄS MER!
  • Skapad: 14 DEC 2017 13:03

Vi faller på eget grepp mot Eos i höstseriens avslutande match. Efter att ha vunnit de två första perioderna knappt och förlorat den tredje med två poäng är det helt jämnt inför den avslutande kvarten. I den fjärde är Eos lite vassare i sina avslut medan vi blir lika kalla som Heleneholms ishall, förlåt, sporthall. Vi skjuter 3/21 från golvet och 8/13 från linjen i den fjärde perioden…

Vi förlorar till slut med åtta poäng i en match där lagen byter ledning 7 gånger och det är lika vid hela 11 tillfällen. Vi tappar som sagt matchen i den fjärde perioden men hade kunnat, och borde varit i en betydligt bättre sits när matchen skulle avgöras. Offensivt spelar vi som vi kommit överens om och tar bollen till korgen vilket våra 39 straffkast är ett tydligt bevis på. Dessvärre har vi ingen bra dag från linjen utan lämnar hela 15 poäng där. Trots att vi har ett längdövertag och att returtagningen är en av våra starka sidor är det Eos som drar ner flest ribbor. Vår defensiva returtagning lämnar en hel del att önska och Eos 18 offensiva returer är en stor anledning till att vi förlorar matchen. Detta eftersom Lundatjejerna gör 20 poäng från sina andra chanser. Vi tar faktiskt fler offensiva returer, 21, men vi omsätter bara dessa till 9 poäng.

Det är aldrig roligt att förlora men Eos vinner rättvist och förtjänar beröm. De spelar med stort självförtroende, är kyligare i sina avslut när matchen ska avgöras och de straffar oss när vi går bort oss. Defensivt gör vi stundtals ett bra jobb men har svårt att omsätta våra stops till poäng i matchens slutskede. Vi forcerar fram 23 turnovers och bokförs för 15 steals. Å andra sidan slänger vi bort 25 bollar som Eos gör 21 poäng från. Motsvarande siffra för oss är 17 poäng så vi torskar även den matchen. Den enkla sanningen är att vi behöver bli bättre på att göra mål. På 11 matcher har vi skjutit magra 23 % från trepoängslinjen och knappa 63 % från straffkastlinjen. Med sådana siffror är det ganska lätt för våra motståndare att krympa golvet.

Detta innebär att vi, precis som förra säsongen går in i Superettan utan poäng. Vi stannar på en fjärdeplats, en placering sämre än i fjor. Sammantaget gör vi en godkänd höstsäsong och når det mål vi satte upp inför seriestart. Vi har dock en hel del vi kan bli bättre på. Efter lite välförtjänt julledighet är det dags att dra på sig  blåställen och anta nya utmaningar mot de övriga sju topplagen i Basketettan!

 

Malbas-Eos 68-76 (13-12, 20-19, 20-22, 15-23)

Poäng: Evelina 18, Tova 15, Katarina 13, Hanna 7, Cecilia 5, Emma 5, Ida 2, Jonna 2, Linda 1

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson