Hoppa till sidans innehåll

En heldag med basket 28 Januari

25 JAN 2018 13:19
Se våra Du16 spela RM (Se tidigare nyhet för tider) och sen kan du dessutom se både damlaget och herrlaget på Söndag (Uppkast: 13:30 DAM, 16:15 HERR).
Om du klickar på LÄS MER så får du läsa vad DAM/HERR har för tankar inför söndagens matcher.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2018 13:25

Vi hälsar Wetterbygden Sparks välkomna till Malmö!

Hemmalaget, som försöker studsa tillbaka efter två inledande förluster, ställs mot tuffast möjliga motstånd när ligasatsande Wetterbygden gästar Heleneholms sporthall.

Huskvarnaklubben gick obesegrade genom Basketettan södra och det är ingen hemlighet att man vill ta steget upp till Basketligan Dam. Att man menar allvar med sin satsning blev extra tydligt när man knöt till sig comebackande landslagscentern Louice Halvarsson efter juluppehållet.

Gästerna får finna sig i att vara skyhöga favoriter mot ett Malbas som inte direkt har samma ambitioner. Vi har dock nått ett av säsongens delmål genom att kvalificera oss för Superettan för andra året i rad. Nästa mål är naturligtvis att prestera bättre än vi gjorde förra säsongen då vi fick nöja oss med en ynka vinst under våren. Även om ingen förväntar sig att vi ska kunna rubba topplag med amerikanska förstärkningar så är det roliga utmaningar som förhoppningsvis medför nyttiga erfarenheter inför kommande matcher.

Vi kommer definitivt att få bekänna färg mot ett aggressivt Sparksförsvar och måste se till att vårda bollen betydligt mycket bättre än vi gjort i de två första matcherna. På andra sidan bollen blir det minst lika tufft då gästerna har en namnkunnig trupp full av offensiva vapen.

Vi lär behöva all hjälp vi kan få av hemmapubliken!

 

Skön vinst senast

Förra veckans vinst mot AIK var lite oväntad samtidigt som vi visste att det fanns en chans att chocka dem eftersom det var första mötet för säsongen. Coach Rade är mycket bra på att scouta motståndare och lägga upp en stark game plan. Det har vi också sett i förra hemmamatchen i november mot dagens motståndare Djurgården, då det var tight ändå in till slutet. Sedan dess har Djurgården varit stabila men förlorat mot AIK och leder en haltande tabell. Tyvärr drabbades Djurgården, och svensk basket, av en tragisk händelse under nyårshelgen då färgstarke profilen Dee Ayuba dog pga hjärtstopp under en semester i Luxemburg. Han var omtyckt både på och utanför basketplanen och efterlämnar ett stort tomrum efter många år i diverse klubbar i Sverige.

I vår egen trupp är Bardhosh fot i skrivande stund fortfarande inte helt bra och Speedy gör sin sista match för oss. Men med samma energi och beslutsamhet som vi visade upp förra helgen ska vi kunna störa Djurgården en del. Sedan beror mycket på dagsformen hos Djurgården som spelade mot EOS igår. Deras spel är väldigt guardorienterat och Brandon Barton tillsammans med Cliff Colimon gör mycket poäng från bakplan. Nyckeln till vår framgång är att begränsa deras utrymme. 

 Som du säkert känner till är det en turbulent tid i Malbas just nu. Vi kämpar med ekonomin och alla kronor som läggs i kiosken eller på bollkastet är välkomna tillskott. Tack för ditt stöd.

 Lets go Malbas!
Janne Hasselström

Sportchef Herr

Skribent: Andreas Holmgran
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson