Hoppa till sidans innehåll

Malbas inleder borta mot Wetterbygden

17 SEP 2022 17:53
Malbas damer gör sin andra säsong i landets näst högsta serie Basketettan dam och inleder idag borta mot Wetterbygden, som tagit steget ned från SBL Dam. Ett eldprov direkt för ett relativt nykomponerat men spännande Malbas.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2022 17:53

Malbas gör sin andra säsong i Basketettan efter att ha spelat i Div 2 Skåne tidigare. Ifjol halkade laget in nästan på ett bananskal så Div 2 Skåne lades ner och man fick då en plats i den högre serien. Efter en tuff start vande sig laget dock vid den högre nivån och hamnade till slut på 9:e plats med sju vinster och tretton förluster.

Coach Shouan Ardalan fick förlängt förtroende och startade i våras med lagbygget. Men även om coachen är densamma är det till stora delar ett nytt lag som ställs på benen denna säsong. Thea Fischer, Elin Ekdahl och Vendela Genell ansluter från spel i SBL Dam med Eos och ger en stabilitet på bakplan som kommer att vara väldigt viktigt för Malmölaget.

- De kommer in med en hög intensitet på träningarna, pushar och peppar och gör att nivån höjs. Vi märkte under sommarträningarna hur bra det var och vi är glada över att vi lyckades knyta dem till laget, säger klubbchef Johannes Wohlert.

Utöver dessa har även Sofia Gustafsson gjort come back efter några års uppehåll. Hon bidrar med snabbhet, returtagning och screensättning som öppnar upp spelet för sina lagkamrater, säger coach Ardalan.

Till stor glädje för många i Malmö är även Ester Kapetanovic tillbaka efter två år på RIG Mark. - Ester är en mångsidig spelare med meriter från juniorlandslaget och bra spelförståelse vilket gör att hon kan spela på många olika positioner, säger Ardalan.

Utöver dessa har flera talanger från Malmö BG tagit klivet upp i damtruppen, något som är medvetet. - Vi gör nu en medveten satsning på att ge chansen till de tjejer som valt att elitsatsa på BG i Malmö. Det ska kommande generationer se och veta. Ingenting ges gratis men vi vill möta upp de som satsar extra, säger Johannes Wohlert.

Wetterbygden väntar

På andra sidan i säsongesdebuten står alltså Wetterbygden från Huskvarna. Laget spelade ifjol i SBL Dam men tackade nej av ekonomiska skäl denna säsong och fick alltså en plats i Basketettan Södra. - Det är ju svårt att scouta dem eftersom det inte alls är samma lag som ifjol men de har en spanjorska som spelar collegebasket och i spanska Div 1 som vi får se upp med, säger Ardalan.

Wetterbygden har tappat sin två svenska unga stjärnor Emma Johansson och Tilda Sjökvist till college och består till stora delen av sitt utvecklingslag som spelade i Basketettan Södra förra året.

Vi fick tag på Vendela Genell under lördagens skotträning för att känna henne på pulsen lite.

- Jag tycker träningarna går bra. Vi har spelat tre träningsmatcher och fick en del svar där, nu jobbar vi mycket på försvaret och vårt eget spel. Jag tror vi kommer att spela en snabb basket där vi delar mycket på bollen, så det känns riktigt bra, säger Genell.

 

Malbas lag mot Wetterbygden

Namn # Pos Ålder Längd Moderklubb
Molly Melin 4 G 18 år 170 cm Malbas
Sofia Andreasson 5 G 27 år 167 cm Malbas
Nicole Persson 6 F 18 år   Malbas
Ester Kapetanovic 7 F 18 år   Malbas
Elin Ekdahl 8 G 28 år 174 cm Uppsala
Vendela Genell 9 G 18 år 174 cm IK Eos
Ella Barthold 10   24 år 171 cm Malbas
Thea Fischer 11 G 21 år 175 cm Alvik
Elin Robertsson Hållenius 12 F 27 år 182 cm Malbas
Tilda Fajersson 14 F 17 år 175 cm Malbas
Sofia Gustafsson 17 C 27 år 188 cm Västerås

Missa inte matchen imorgon söndag den 18 september med start kl 15:00.

Matchen sänds på Solidsport via denna länk 

Livestatistik via denna länk

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson