Hoppa till sidans innehåll

Malbas Challenge League


Malbas Challenge League är en mötesplats för ungdomar i åldrarna 12-16 år som vill utvecklas som basketspelare och skaffa sig erfarenhet av att spela matcher under kul och utvecklande former.

Challenge League är öppet för både killar och tjejer och vi anpassar upplägget utifrån ungdomarnas önskemål. Vill man spela mixade lag gör vi det och vill man spela renodlade lag för tjejer respektive killar så gör vi det.

Vi spelar enligt de officiella reglerna och vi har matchkläder, coacher, domare och sekretariat. Mellan matcherna har vi olika tävlingar! Om man känner sig osäker på reglerna erbjuder vi en kort teoretisk introduktion till basket och sportens grundläggande regler. Vi har vuxna ledare på plats som ansvarar för aktiviteten.

Inför säsongen 21/22 har vi blivit beviljade medel från Kronfågels projekt, Rätt Till Rörslse. Det betyder väldigt mycket för oss och möjliggör att vi kan driva Malbas Challenge League vidare under säsongen 21/22!

Vem kan delta i Malbas Challenge League säsongen 20/21:
Ungdomar födda 2008-2004 är välkomna att delta i Malbas Challenge League och vi delar in lagen utifrån ålder för att det ska vara roligt för alla.
Vi vänder oss främst till dig som inte redan hunnit skaffa dig så mycket matcherfarenhet. Om du redan är medlem i Malbas och tränar i någon av våra ordinarie grupper betalar du inget extra för att delta i Challenge League men du måste vara registrerad i SportAdmin. Om du inte redan är registrerad måste du kontakta vårt kansli på This is a mailto link så hjälper vi dig.

Om du inte är aktiv i någon av våra ordinarie träningsgrupper men skulle vilja delta i Malbas Challenge League på fredagar brukar det vanligtvis gå jättebra. Dessvärre gör COVID-19 att vi måste begränsa antalet deltagare och eftersom intresset är så otroligt stort kan vi inte ta in fler Challenge Leaguedeltagare just nu.

Var:
Hästhagens Sporthall

Datum:
Säsongen 20/21 är snart slut och säsongens sista Malbas Challenge League är den 21 maj 2021. På grund av den pågående pandemin behöver vi undvika närkontakt och matchspel ersätts med individuell träning. Vi kommer att fortsätta med Malbas Challenge League säsongen 21/22 och hoppas då att läget är annorlunda så att vi kan spelar matcher precis som vanligt. Vi återkommer med höstens datum i aug/september när säsongen dragit i igång.

Tid:
Insläpp i hallen börjar kl 18.45 (endast en träningsgrupp får vara i hallen samtidigt och gruppen som tränar innan Malbas Challenge League måste få hinna ut ur hallen). Vi börjar kl 19.00 och slutar kl 20.30.


Föranmälan krävs:
Vanligtvis krävs ingen föranmälan men på grund av pandemin kan vi max vara 25 spelare i hallen samtidigt och föranmälan via SportAdmin krävs. Kallelse skickas ut via SportAdmin till de grupper som har möjlighet att närvara vid respektive tillfälle.

Vad ska man ta med / klädsel:
Kom träningsklädd, pga Covid-19 är omklädningsrummen stängda och man byter om/duschar hemma. 
Vi har matchlinnen som du får låna på plats att spela i. Utomhusskor är förbjudna på basketplanen så ta med skor för inomhusbruk. Det kan också vara bra att ta med en vattenflaska men glöm inte att märka den med ditt namn och kom ihåg att inte dela vattenflaska med dina kompisar. Vi har bollar på plats men om du vill ta med en egen boll så glöm inte att märka den med ditt namn.

Övrigt:
Vi behöver alla hjälpas åt att minska risken för smittspridning av Covid-19 och därför vill vi att alla som har sjukdomssymptom stannar hemma. Man tvättar händerna innan man börjar träna och efter avslutad träning. Omklädningsrummen är stängda. Notera även de smittskyddsregler som gäller om man har familjemedlemmar som är smittade; https://vardgivare.skane.se/siteassets/1.-vardriktlinjer/smittskydd/smittskyddsblad/corona/covid-19---patientinformation-till-hushallskontakt---smittskyddsblad.pdf

Frågor?
Då är du välkommen att kontakta Malbas kansli på telefon 040-611 35 30 (vårt kansli är öppet dagtid måndag-fredag vilket innebär att vi inte svarar i telefon på kvällar eller helger). Om du hellre vill maila oss gör du det på This is a mailto link.

Uppdaterad: 09 JAN 2020 10:16 Skribent: Katarina Olsson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Sportprofil

errea

Merchandise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets AB


 Trianon

 

Bravida

 

Wihlborgs

 

 Lifra

 

Otto Magnusson

 

 

Bona

 

 

Fitness 24Seven