Hoppa till sidans innehåll

Styrelse Malbas


Marcus Horning,
Orförande 

Fatime Nedzipovska,
Vice Ordförande

Ulf Wirkeland,
Kassör

Karin Frydenlund,
Sekreterare

Anette Möllerström,
Kommunikation

Klas Tjebbes,
Marknad

 

Linus Dubbelman,
Ledamot

 

Suzan Alev Arslan,
Ledamot

 

Jenny Wingerstrand,
Ledamot

 

Presentation

Marcus Horning, ordförande
Marcus har varit engagerad i Malbas i lite olika roller de senaste sex åren. Och de senaste fyra åren som ordförande för Malbas. Den stora drivkraften är att utveckla livsvillkoren för Malmös barn och unga genom passionen till basketen. Att skapa en stad där alla unga kan förverkliga sig själva och nå sina drömmar, på och utanför basketplanen. Basket är en jämställd och jämlik sport med en låg tröskel. Men också en sport som skapar gemenskap och knyter nya band. Och därmed en viktig arena för att skapa en socialt hållbar stad. Till vardags arbetar Marcus som stadsbyggnadsdirektör i Malmö stad.

Fatime Nedzipovska, vice ordförande
De senaste tio åren har Fatime Nedzipovska startat bl.a. Brightful och Kunskapslunchen, med syftet att skapa nätverk för unga i Malmö. Fatime drivs av att arbeta för ett inkluderande samhälle där Malmö är en stad för alla. Hennes engagemang har prisbelönats ett flertal gånger bla år 2014 utnämndes hon till "Årets Samhällsförbättrare i Malmö”.  Idag arbetar hon på Malmö stad med dialogutveckling.

Ulf Wirkeland, kassör
Ulf Wirkeland är inne på tredje året som kassör i Malbas och är även engagerad förälder i Malbas P06 och har ett intresse långt tillbaka av basket från läktaren. Utanför Malbas är Ulf verksam som inköpschef på ASSA ABLOY Entrance Systems.

Karin Frydenlund, sekreterare
Karin gör sitt tredje år som sekreterare i Malbas styrelse och har sedan 10 år tillbaka varit engagerad förälder i Malbas numera Dam utvecklingslag. Karin är även sammankallande i Malbas Eventgrupp. Karin har själv inte spelat basket men är en ivrig supporter på läktaren och fascineras av lagidrott och allt det goda det ger av gemenskap, stimulans och glädje. Själv är hon en flitig löpare med många kort- och långdistanser i benen. Till vardags arbetar hon som Internationel chef på Malmö universitet.

Anette Möllerström, kommunikation 
Anette Möllerström gör sitt femte år som styrelseledamot i Malbas och ansvarar för Kommunikation och Social Media. Anette är en fd elitspelare med 120 landskamper, en 5:e plac i JEM och SM-silver med Eos/Malbas som främsta meriter. Anette är född och uppvuxen i Kristianstad, och kom till Malmö och Malbas via Malmö Basketgymnasium och spelade även 4 år på Oregon State university (där laget som bästa var rankat no9). Idag är Anette aktiv coach i klubben sedan 2011, just nu coach för F05. På dagarna är Anette Art Director på kommunikationsbyrån KAN.

Klas Tjebbes, ledamot
Klas Tjebbes har lång erfarenhet av styrelsearbete, bland annat för FC Rosengård och Röda Korset. Klas har också varit klubbchef för elitfotbollsklubben FC Rosengård, med två SM-guld och två kvartsfinaler i Champions League under sin tid i klubben. På dagtid arbetar Klas som kommunikationsatrateg på kommunikationsbyrån KAN.

Linus Dubbelman, ledamot
Linus blev invald i styrelsen redan som 17-åring, när han fortfarande var aktiv spelare. De senaste 8 åren har han bl.a. coachat lag, drivit projekt och arbetat med klubbens marknadsföring. Just nu coachar han Malbas F08 men hans längsta coachuppdrag var Flickor 02, som han sedan även coachade i Damer Utveckling. Till vardags arbetar Linus som studie- och yrkesvägledare.

Suzan Alev Arslan, ledamot
Suzan Alev Arslan har en förkärlek för både basket och Malmö som stad. Hon har, i tio år, spelat basket i KFUM Tigers Helsingborg och några månader i Äli innan en korsbandsskada satt stopp för karriären. Hon har tidigare jobbat Sveriges Radio som programledare och producent för den lokala radiokanalen P3 Din Gata i Malmö och även som arrangemangsansvarig artistvärd på festivalen Sommarscen Malmö. På dagtid tar hon sig an projekt och jobb som har med kultur, musik, film och media att göra.

Arvid Falk, ledamot

Jenny Wingerstrand, suppleant
Jenny är nykomling i styrelsen som suppleant. Jenny har spelat på elitnivå i Malbas, Brahe, Södertälje och gjorde 36 landskamper i slutet av 80-talet. Sedan dess har engagemanget i basketen tagit sig olika vägar – som lagläkare i juniorlandslaget, som spelare i lägre divisioner, som tränare i olika omgångar, senast för F-05 under många år fram till för två år sedan. Till idrottsmeriterna har på senare år lagts fem maratonlopp och tre Vasalopp. Nu är det då dags för styrelsearbete vilket är något nytt för Jenny som till vardags arbetar som verksamhetschef för Ortopedkliniken i Malmö/Lund.

Valberedning Malbas:

Rickard Nilsson (Ordförande)
Marja Olander 
Zdravko Meic

Uppdaterad: 15 AUG 2017 15:17 Skribent: Katarina Olsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets ab

Trianon.png

Wihlborgs.png

Otto Magnusson