Hoppa till sidans innehåll

Jacob Månsson, Luleå


Hej alla Malbasspelare!

Jag heter Jacob Månsson, jag är 16 år och går mitt första år på riksbasketgymnasiet i Luleå. Jag spelade i Malbas fram till i höstas så några av er vet säkert vem jag är.

Jag tränar ungefär två gånger per dag med laget och lite extra själv ibland. Vardagarna börjar oftast med morgonträning och gym sen träning igen direkt efter skolan.

Eftersom träningen börjar så tidigt på eftermiddagen kommer jag hem igen runt sex, halv sju vilket gör att jag har gott om tid att plugga och göra göra annat.

Jag och alla andra basketspelare i mitt lag bor själva i egna lägenheter i centrala Luleå vilket är superkul. Jag har lärt känna alla jättebra och det är kul att alla bor så nära varandra. Jag har jättenära till allt, skolan, hallen och alla affärer. Under eftermiddagsträningarna kommer en restaurang och lämnar middag till alla spelare som vi hämtar ut efter träningen vilket underlättar vardagen jättemycket då jag inte behöver laga mat på vardagarna.

Vanligtvis har vi två matcher varje helg. Vi spelar i division 1 norra vilket betyder att vi åker till Stockholm och spelar matcher ungefär varannan helg. Förutom att spela i divison 1 spelar vi även u19 SM och eybl u20. För er som inte vet vad eybl är står det för European youth Basketball league och är en serie där lag från Europa är med och man spelar olika omgångar runt om i Europa som sen leder till en final-four omgång i slutet. Första omgången spelade vi i Krakow i Polen där storklubbar som Zalgiris Kaunas också var med och spelade. Med andra ord blir det en hel del resande och många tuffa matcher.

En annan skillnad på basketen här i Luleå jämfört med Malmö är att basketen är den största sporten i stan och det finns jättemånga basketentusiaster. På herr- och damligan matcher kommer det ungefär 2000 personer på hemmamatcherna och i lilla Luleå finns det ungefär 20 olika basketklubbar! Och även på våra matcher brukar vi ha mycket mycket publik vilket är superkul.

Har ni några andra frågor om hur det är uppe i Luleå är det bara att höra av er. Annars får ni ha det bra, så ses vi säkert i nån hall runt om Sverige eller hemma i Malmö!

Uppdaterad: 21 DEC 2018 09:06 Skribent: Katarina Olsson
Epost: This is a mailto link
kollektiva-bk

 

 

Sportprofil

errea

Merchandise

 

 

logo 

images

 

 

 

 

 

Postadress:
Malbas BBK - Basket
Erik Dahlbergsgatan 30 D
21148 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406113530
Fax: 0406113532
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till våra samarbetspartners:

 

Rosengård Fastighets AB

 

 

Bravida

 

Wihlborgs

 

 Lifra

 

Otto Magnusson

 

 

Bona

 

 

Fitness 24Seven